Cantina Sava

Cantina Sava

Het beste van de Middellandse Zee in je glas De wijnkelder van Cantina Sava ligt in Salento, de bakermat van de Primitivo di Manduria-druif. Die wordt gecultiveerd volgens de meer dan 2000 jaar oude alberello-methode. Daarbij worden de ranken niet ondersteund met draad- of houtwerk, maar groeien ze in lage, dichte struiken. Het perfecte evenwicht tussen het type bodem, het klimaat en de wijnranken in Sava creëert de ideale omstandigheden: de trossen zijn optimaal geplaatst, zodat ze veel zon krijgen maar tegelijk beschermd zijn tegen overmatige hitte. Zoeken naar de beste wijnranken Na meer dan 10 jaar onderzoek in Puglia selecteerden de wijnmakers van Cantina Sava de beste wijngaarden in Sava en verfijnden ze de speciale wijnbouwtechnieken om de prachtige druiven van de honderd jaar oude wijnstokken ten volle te laten gedijen. Het gebied wordt beschouwd als uiterst geschikt voor de aanbouw van de Primitivo-druif vanwege de bijzondere klimatologische omstandigheden. Een gunstig en droog klimaat met intens zonlicht en een bries die afkomstig is van twee zeeën zorgen voor de ontwikkeling van intense tannines en smaken. Die constante verkoeling door de zeewind is een essentieel element voor de kwaliteit, gezondheid en rijpheid van de druiven. Elk detail is belangrijk Overtuigd dat een doorgedreven aandacht voor details het verschil maakt, volgt Cantina Sava nauwgezet de verschillende delicate fasen van de oogst op: alle druiven worden vroeg in de ochtend, nog voor zonsopgang, met de hand geplukt om ervoor te zorgen dat de complexe aroma’s behouden blijven en de delicate aroma's te beschermen. De trossen worden onmiddellijk naar de kelder gebracht voor de eerste fase van de wijnbereiding en om verder uit te groeien tot wijn van topkwaliteit.